Резолюция № 11 Взаимодействие с професионално-съсловните организации в системата на здравеопазването, структурите на гражданското общество и средствата за масово осведомяване

Отчитайки сериозните задачи, които ФСЗ си поставя в областта на повишаване на синдикалния потенциал и активизиране на дейността в здравеопазната и социалната сфера на обществения живот възлагаме на ръководството на ФСЗ:

 

1.Да поддържа, развива и разширява професионалните и социални контакти с неправителствените организации – на пациентите, съсловни организации, граждански сдружения с цел оптимизиране на нормативната уредба на здравеопазването и осъществяването на обществен контрол по спазване на трудовото законодателство и управлението на публичните ресурси на здравеопазната система.

2.Да участва вразрешените от закона форми на управление на обществени средства за здравеопазване в неправителствени организации и публични институции.

3.Да разработва и провежда съвместни  с неправителствени организации обществени форуми по конкретни проблеми на здравеопазването.

4.Да разширява активно контактите и възможностите за влияние върху общественото мнение чрез националните и регионални печатни издания и електронните медии.

 

 

 

 

Федерация на синдикатите
в здравеопазването

1202 София
бул. "Мария Луиза" 45
тел. (02) 988-20-97
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.