Дискусионен форум на тема: „Здравната реформа - проблеми и перспективи пред развитието на доходите, заетостта и достъпа до здравни грижи“

На 11.04.2016г., гр.София,  централата на КНСБ, зала „Европа“ се проведе Дискусионен форум на тема: „Здравната реформа - проблеми и перспективи пред развитието на доходите, заетостта и достъпа до здравни грижи“. Форума беше организиран от Федерация на синдикатите в здравеопазването-КНСБ и Фондация Фридрих Еберт.

       В дискусията взеха участие: д-р Ваньо Шарков – зам.- министър МЗ; г-н Гълъб Донев – зам.-министър в МТСП; проф. д-р Петко Салчев; д-р Галинка Павлова-зам. председател на БЛС; г-н Григор Димитров-БСК; г-н Дончо Барбалов-зам. кмет СО; г-жа Петя Лазарова-началник отдел „Счетоводство и контрол“, дирекция „Здравеопазване“-СО;  г-жа Милка Василева-председател на БАПЗГ; д-р Авджиева-кмет на район „Младост“.

На форума бяха разгледани системи и нива на заплащане в отрасъл „Здравеопазване”. Ролята на социалния диалог и колективното трудово договаряне за формиране на стабилни и адекватни доходи на работещите в отрасъл „Здравеопазване”.              Дискусионният форум завърши със заключителен документ, съдържащ предложения за действия по отношение на доходите на работещите в системата на здравеопазването.

 

 

 

Федерация на синдикатите
в здравеопазването

1202 София
бул. "Мария Луиза" 45
тел. (02) 988-20-97
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.