Седмият редовен конгрес на Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ)-КНСБ единодушно избра за свой председател д-р Иван Кокалов

На 14 октомври 2016 г. в Парк-хотел „Москва”, гр. София, се проведе Седмият редовен конгрес на Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) към КНСБ. В работата на Конгреса взеха участие генералният секретар на EPSU (Европейска федерация на работещите в сферата на здравеопазването) Ян Уйлям Гудриян и президентът на КНСБ- Пламен Димитров.

За делегатите на конгреса се получиха поздравителни адреси от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и от Mинистъра на труда и социалната политика Зорница Русинова. От трибуната на конгреса делегатите бяха поздравени от  генералния секретар на EPSU Ян Уйлям Гудриян, от президентът на КНСБ - Пламен Димитров, от управителя на НЗОК Глинка Комитов, от ръководството на Националната асоциация на работодателите в здравеопазването, от съсловните организации (Български лекарски съюз, Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, Български фармацевтичен съюз), от председателя на МФ “Подкрепа”, от председатели на федерации, съюзи и синдикати - основни членове на КНСБ.

Вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов, председател на ФСЗ, представи отчет за извършената дейност на Федерацията за периода 2011-2016 год. Бяха обсъдени и приети програмните документи за предстоящия пет годишен мандат на Федерацията 2016-2021 год.

Делегатите на конгреса единодушно преизбраха за председател на ФСЗ д-р Иван Кокалов, а за заместник-председатели: д-р Пламен Радославов и магистър-фармацевт Слава Златанова.

 

 

 

Федерация на синдикатите
в здравеопазването

1202 София
бул. "Мария Луиза" 45
тел. (02) 988-20-97
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.