Регионален форум на профсъюзите в сектор „Здравеопазване и социални грижи“ на Югоизточна Европа в гр. Баня вручица - Босна и Херцеговина

От 01-03 ноември  2016 г., в гр. Баня Вручица Босна и Херцеговина се проведе Регионален форум на профсъюзите в сектор „Здравеопазване и социални грижи“ на Югоизточна Европа.

Организатор на Форума бе Фондация Фридрих Еберт. Във форума взе участие Карстен Бекер представител на синдиката от  многопрофилна болница Шарите гр. Берлин., той запозна присъстващите с ролята на КТД и дейността на синдикалната организация към болницата, представляваща синдикат Верди-Германия. Взеха участие и лидери-представители на Черна гора, Албания, Турция, Сърбия, Македония, България.  От името на ФСЗ-КНСБ д-р Пламен Радославов – зам. председател на ФСЗ, разгледа въпроси свързани със здравната реформа в България, Колективното трудово договаряне в отрасъл „Здравеопазване“ 2016 г., проблемите които срещаме с представителите на работодателските организации  /социални партньори/. Сподели  причините за миграцията на лекарите и медицинските професионалисти по здравни грижи в България. Д-р Радославов предложи присъстващите на форума синдикални лидери да подкрепят  чрез подписка стачкуващите медицински работници от Румъния.

 

 

 

Федерация на синдикатите
в здравеопазването

1202 София
бул. "Мария Луиза" 45
тел. (02) 988-20-97
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.