Разработен анализ по Дейност 2 от проект BG05SFOP001-2.025-0131 „Повишаване на гражданското участие в процесите на изпълнение и мониторинг на политики и законодателство в сферата на Здравеопазването“

В рамките на дейност 2 от проект BG05SFOP001-2.025-0131 „Повишаване на гражданското участие в процесите на изпълнение и мониторинг на политики и законодателство в сферата на Здравеопазването“, ФСЗ разработи анализ на тема „Активно стареене“.

В анализът се включва обширен преглед с изводи за застаряване на населението и акцент върху тезата, че само по себе си застаряването съдържа и удължаването на средната продължителност на живота, каквато и да е тя. По този начин в публичното пространство се създава впечатление, че нацията застарява, без да се отчита показателя средна продължителност на живота.

Анализът представя дефиниции за средна продължителност на живота, показателите за качество на живота, които бележат живот без недъзи, подходи и механизми за повлияване на процеса.

В рамките на анализа се разработиха и бяха отправени препоръки към процеса на формиране, осъществяване и мониторинг на политики в областта на активното стареене.

Анализът може да бъде изтеглен от тук за свободно ползване

 

 

 

Федерация на синдикатите
в здравеопазването

1202 София
бул. "Мария Луиза" 45
тел. (02) 988-20-97
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.